Psikolojik Taciz - İş Yerindeki Kâbus

Yazar : Jale Minibaş-Poussard, Meltem İdiğ-Çamuroğlu
İsbn : 9786053951735
Yayın Tarihi : Mart, 2009
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 250
Ölçü : 0 x 0 cm
Yayınevi : Nobel Yayın Dağıtım
Bahsi Geçen : Jale Minibaş Poussard

"Hikâyelerimiz aslında arzularımızın başına gelenlerin hikâyesidir." der Adam Phillips (1999). Yaşadığımız olumsuzluklar bizi yıpratmakla beraber, bazen bunları yaşayıp geride bırakabilmek, hikâyemize her seferinde biraz daha derinlik ve anlam katar. Yolumuza devam ederken, artan anlam ve derinliğimizle, rastladığımız insanların hikâyelerine katkıda bulunduğumuzda kendimizi daha değerli hissederiz.
Psikolojik taciz zorlu bir süreçtir ve iz bırakır. Bu iz ister istemez diğer insanlara yansıyacaktır; ya belirgin bir kara leke ya silinmeye çalışılmış ama hâlâ görünen bir leke ya da bir ışıltı olarak. Mağdur olarak saldırganı içselleştirip örnek aldığımızda yeni bir saldırgan yaratırız. Saldırganı hayatımızdan silip atmaya çabaladığımızda ise onun tam tersi gibi olmaya çalışıp, kişisel gücümüzü kullanamayız. Ancak, yaşadığımız deneyimi kabul edip, zayıf ve güçlü yönlerimizle yüzleşerek kendimizi daha iyi tanıdığımızda, saldırganı arkamızda bırakıp üzerimizdeki izi, diğerleri için bir ışıltı olarak kullanabiliriz.
Biz de bu kitapla içimizdeki izlere ve okuyucuların hikâyelerine ışıltı katmak istedik. Üniversite yıllarında başlayan arkadaşlığımızın bu kitaba imza atma boyutuna gelmesi bizim için ayn bir mutluluk. Bu sevincimizi de sizlerle paylaşmayı arzuladık.

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...